Pavel Zacha gjorde två mål när Bruins slog Maple Leafs med 4-1

Boston Bruins besegrade Toronto Maple Leafs med 4-1 på bortaplan i en spännande NHL-match den 4 mars. Vinsten var avgörande för de kämpande Bruins och satte stopp för deras svacka i de fem senaste matcherna (1 vinst, 1 förlust, 3 förluster). Den unge målvakten Jeremy Sweatman gjorde en fantastisk match med 32 räddningar och var en stor bidragande orsak till segern.

Bruins offensiva eldkraft verkade smälta isen och blev mycket het, med Pavel Zacha, i Boston Bruins tröja #18, som gjorde två mål, i första och tredje perioden. Jack DeBrusk hade också en bra match med ett mål och en assist, medan David Pastrnak gjorde 3 assist för att sätta fart på lagets offensiv.

Brown Bears gick på offensiven i början av matchen med en stark önskan att vinna matchen. Morgan Gigi gav sitt lag ledningen efter 9:43 av den första kvarten när han fick en passning från Pastrnak och gjorde ett enkelt mål. Zacha utnyttjade sedan en fin tom nätmöjlighet vid 12:42-markeringen för att utöka ledningen till 2-0.

Inför den andra perioden utökade DeBruycker ledningen till 3-0 efter 5:07 när han fick en passning från Charlie Coyle och lugnt gjorde mål i ett 3-mot-2-spel.

I den tredje perioden gjorde John Tavares, i en Toronto Maple Leafs tröja, ett mål för att minska gapet, men Zacha gjorde sedan mål igen efter 10:35 för att sätta stopp för alla förhoppningar om en comeback. I slutändan kunde Bruins vinna på bortaplan tack vare sitt starka försvar och vassa offensiv.

Vinsten var viktig för Bruins eftersom den inte bara stoppade deras senaste svacka, utan också satte dem i en bra position för att konkurrera med Maple Leafs. Bruins ligger för närvarande på andra plats i Atlantic Division, åtta poäng före Maple Leafs på tredje plats.