Matthews gör dubbelt hattrick, Maple Leafs 9-2 Ducks

Toronto Maple Leafs gick på en offensiv rampage hemma mot Anaheim Ducks och kom undan med en 9-2-seger. I Toronto Maple Leafs tröja fortsatte Auston Matthews sin heta svit och gjorde sitt andra raka hattrick och bidrog med två assist för att leda laget till seger.

Matthews började matchen med en het hand, tog en passning från Matthew Knies och sköt en vacker one-timer för att ge Leafs en 1-0-ledning efter 3:41 i den första perioden. McMann och McKibb följde upp med mål och utökade ledningen till 3-0. Ducks fick en poäng tillbaka med ett mål av Vatrano, men Leafs kom ut igen med ett par powerplay-mål i andra perioden från Nylander och Matthews för att utöka ledningen till 5-1.

Inför den tredje perioden släppte inte Maple Leafs offensiv. Bertuzzi och Matthews, båda i Maple Leafs-tröjor, kombinerade för ytterligare två mål för att utöka ledningen till 7-1, innan McMann och Strome gjorde var sitt mål för att öka gapet ytterligare. Robertson gjorde sitt nionde mål i matchen för Leafs och säkrade segern.

Matthews sex mål i matchen är rekord för flest hattrick under en säsong sedan Mario Lemieux 1995-96. Han leder också ligan i poäng med 48 mål.

Det var en solid seger för Leafs nhl tröjor barn, och Matthews spel och lagets övergripande goda form får folk att se fram emot resten av säsongen.