Johansen gjorde två mål när Avalanche slog Lightning med 4-1

Natten till måndag bjöd Colorado Avalanche och Tampa Bay Lightning på en otroligt spännande uppgörelse på isen. Efter 60 minuters spel besegrade Colorado Avalanche Tampa Bay Lightning med 4-1 och tog därmed sin fjärde raka seger. Låt oss ta en titt tillbaka på matchens höjdpunkter:

Avalanche tog ledningen i den första perioden när Johansen, i Colorado Avalanche Tröjor  #12, gjorde mål efter 7:12. Vid den tidpunkten inledde Avalanche en attack i den offensiva zonen och Johansen fick en passning från en lagkamrat och gjorde mål från höger sida med Victor Hedman lindad runt honom.

Avalanche utökade sin ledning i den andra perioden när, efter 1:48, Tatars skott från vänsterkanten styrdes bort och Johansen kunde sätta pucken framför mål och in i en tom bur. Målet var Johansens andra i matchen, hans 11:e för säsongen och 300:e i karriären.

Avalanche slog till i offensiv zon efter 3:35 av den andra perioden när Makars skott från högerkanten blockerades, men han satte sedan pucken i tom kasse för att säkra matchen för Avalanche och sätta slutresultatet till 3-0 för Avalanche. Målet var Makars 13:e för säsongen.

Lightning lät sig inte nedslås utan fortsatte att leta chanser för att komma tillbaka in i matchen. Efter 19:29 av den andra perioden hittade Hedmans passning från högerkanten Cirelli, i Lightnings tröja nr 71, som gjorde mål från vänsterkanten och gav Lightning ledningen i matchen.

Matchen gick mot sitt slut och Avalanches offensiv minskade inte utan ökade. Vid den tidpunkten inledde Avalanche en attack i den offensiva zonen och Nichushkins skott från vänster sida blockerades, men han satte sedan pucken i ett tomt mål.Nichushkin gjorde ett mål i tomt mål efter 16:46 i den tredje perioden för att ge Avalanche en 4-1 Lightning-seger och försegla matchen direkt.

Avalanche kunde vinna matchen tack vare ett par mål av Johansen som hjälpte Avalanche att ta ledningen, Makars mål för att utöka ledningen och Nichushkins mål för att säkra segern. Noterbart var också Georgievs fantastiska insats för Avalanche med 37 räddningar.

Efter matchen sa Avalanche Head Coach Jared Bednar, “Jag gillade hur vi spelade idag. Vi gjorde ett bra jobb i defensiven och skapade en del möjligheter i offensiven. Vi gjorde också ett bra jobb med våra specialspelare.”ishockey tröja sverige

Vinsten innebär att Avalanche nu har 15 vinster, 6 förluster och 0 oavgjorda matcher. Lightnings facit är 10 vinster, 7 förluster och 5 oavgjorda matcher. Först av allt, grattis till Avalanche, och förhoppningsvis kommer Lightning att fortsätta arbeta med att höja sig, både på den offensiva och defensiva sidan!