Florida Panthers tar över tredjeplatsen i Eastern Conference med 5-3 mot Sharks

Florida Panthers besegrade San Jose Sharks med 5-3 på tisdagen och tog därmed fem raka segrar och befäste sitt grepp om tredjeplatsen i Eastern Conference.

Panthers tog ledningen med 1-0 i den första perioden, men fick se Sharks kvittera i den andra. Panthers visade stor motståndskraft i den tredje perioden och gjorde tre raka mål för att ta ledningen med 4-2. Sharks hade ytterligare en chans att kvittera matchen innan periodens slut, men den förstördes av en Panther-försvarare.

Sam Reinhardt, som bar en Florida Panthers tröjor, gjorde ett mål och en assist i matchen och hjälpte Panthers till segern. Alexander Barkov och Carter Verhaeghe hade också både mål och assist.

“Vi tog ledningen i den tredje perioden, men vi gjorde några misstag under de kommande minuterna”, sa Sharks forward Mike Hoffman. “Vi fortsatte att kämpa, vi gav aldrig upp, men det räckte inte.”

“Vi gav inte upp i den tredje perioden”, sade Panthers coach Paul Maurice. “Vi visste att San Jose var ett starkt lag och att de alltid skulle försöka vinna. Vi fortsatte bara att jobba hårt och till slut vann vi.”

Panthers seger var deras 10:e för säsongen och deras 10:e på de senaste 11 matcherna. Vinsten innebär också att Panthers går upp på tredje plats i Eastern Conference, medan Sharks förlust gör att de hamnar på tionde plats i Western Conference.

Panthers kunde vinna tack vare hängivenhet och hårt arbete från alla spelare i laget, men en spelare i paret som har imponerat på fansen är Reinhart, som nu har 12 mål på säsongen, efter bara Auston Matthews från Toronto Maple Leafs och Kyle Connor från Winnipeg Jets för ledningen i NHL. Om du också gillar dem kan du skräddarsy en NHL Ishockey Tröjor på min webbplats och heja på dem i deras nästa matcher!