Rangers besegrade Avalanche i övertidsthriller, Lafrenière avgjorde

New York Rangers vände tillbaka Colorado Avalanche 2-1 i övertid på Madison Square Garden på måndagskvällen. Matchen innehöll mycket offensiv eldkraft från båda lagen och avgjordes i slutändan av Alexis Lafrenières övertidshjältar.

Nathan MacKinnon i en Colorado Avalanche tröja fortsatte sin heta svit och gjorde matchens första mål i den första perioden. Hans one-timer och five-hole snipe förlängde hans poängsvit till imponerande 14 matcher. Rangers vägrade dock att ge sig utan kamp. Artemi Panarin kvitterade i den tredje perioden med en soloprestation och slog Alexandar Georgiev med ett handledsskott.

Med oavgjort efter ordinarie speltid gav extraperioden ytterligare ett lager av spänning. Jonathan Quick, i ett ögonblick av kalkylerad risk, vände nästan pucken över men satte i slutändan upp det matchvinnande spelet. Mika Zibanejad serverade Alexis Lafrenière, som skar inåt och avlossade ett precist handledsskott som överlistade Georgiev 1:53 in i förlängningen.

Rangers målvakt Jonathan Quick spelade en avgörande roll i segern, gjorde 31 räddningar och stoppade Mikko Rantanens skott i slutsekunderna av ordinarie matchtid. Coachen Peter Laviolette erkände de inledande svårigheterna mot MacKinnons fart men berömde lagets justeringar som begränsade hans inverkan senare i matchen.

Trots MacKinnons briljans kunde Avalanche inte kapitalisera på sina tre powerplay-chanser i den första perioden. Tränaren Jared Bednar uttryckte frustration över lagets oförmåga att omvandla dessa möjligheter och behålla sin ledning i den tredje perioden barn nhl tröjor.

Även om Rangers till slut gick segrande ur striden, visar Avalanches starka prestation att det är en jämn kamp på gång i Western Conference. Båda lagen kommer att försöka bygga vidare på sina positiva sidor och ta itu med sina tillkortakommanden när de strävar mot sina slutmål.